Geschiedenis1.jpg
Een rijke geschiedenis

De geschiedenis van het park

De Molenkrocht heeft een lange historie. Het park is opgericht in 1918 door Coen Bogtman. Coen Bogtman was wethouder en hotelier in Bergen. Hij startte oorspronkelijk met slechts 1 baan, na een aantal jaren heeft hij het uitgebreid naar 4 banen.

Tennisbanen onder water gezet
In de winter werden de tennisbanen onder water gezet en werd er op geschaatst. Sinds 1963 bestaat de Molenkrocht uit 3 tennisbanen. Het park is van begin af aan gebruikt voor commerciële doeleinden. Het park is tot 1989 in bezit geweest van één familie.

Markante persoonlijkheid
De graaf van Limburg Stierum, de kleinzoon van Coen Bogtman, had weinig bemoeienis met het park. In die periode werd het park beheerd door de heer en mevrouw Lau. De heer Thé Lau was een markante persoonlijkheid. Onder zijn aanwezigheid is het park bekend geworden in de wijde omtrek.

Een persoonlijke sfeer
Het huidige clubhuis draagt niet zonder reden zijn naam. In 1989 is het eigendom èn het beheer overgegaan naar Jan en Petra Donders. Voor Jan Donders die zijn ‘halve’ jeugd op de tennisbaan bij Thé Lau had doorgebracht ging een droom in vervulling. Het park ademt een persoonlijke sfeer en kenmerkt zich door de vele generaties die jaren lang blijven spelen op de Molenkrocht. Er zijn leden die al meer dan 50 jaar lid zijn.